Ben jij een zijslaper? Dan kan dit een grote impact hebben op jouw gezondheid!

spojpg

Onderzoek toont aan dat de slaaphouding van zijslapers een grote invloed kan hebben op de gezondheid.

Op de rechterzij slapen kan op zowel korte als lange termijn aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Daarom wordt sterk aanbevolen om de linkerzij te verkiezen en laten we eens kijken naar enkele voordelen van deze slaaphouding:

Slapen op de linkerzij draagt bij aan een betere bloedsomloop omdat de aorta vanaf het hart naar links buigt om naar de buik te gaan.

In tegenstelling tot de rechterzij, waarbij bloed omhoog moet worden gepompt, stroomt het in deze positie gemakkelijker naar beneden.

Als je net hebt gegeten, leg jezelf dan op je linkerzij, dit bevordert de spijsvertering doordat de maag in een natuurlijke positie ligt.

Dit stimuleert de afscheiding van enzymen uit de alvleesklier, waardoor voedsel beter verteerd wordt en maagkrampen worden voorkomen.

De lichaamshouding van de maag heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar kan ook brandend maagzuur verminderen omdat de maag beter zuurterugvloeiing kan reguleren.

De milt bevindt zich aan de linkerkant van het lichaam, waardoor bloed beter wordt gefilterd en het lymfesysteem optimaal werkt wanneer je op je linkerzij ligt, vloeistoffen worden makkelijker naar de milt geleid.

Met al deze voordelen is het de overweging waard om vaker op je linkerzij te slapen! Zorg er wel voor dat je als zijslaper een neksteunkussen gebruikt om nekklachten te voorkomen.

Als je gewend bent om op je rechterzij te slapen, kan het lastig zijn om te veranderen. Probeer eens op je linkerzij te slapen met een kussen in je rug om te voorkomen dat je tijdens je slaap terugrolt naar rechts.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven