Er gaat veel veranderen volgens Geert Wilders: ‘De zon gaat weer schijnen in Nederland’

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

De lancering van het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB werd donderdagochtend gekenmerkt door de woorden “De zon gaat weer schijnen in Nederland” door PVV-leider Geert Wilders.

Trots toonde hij het bereikte resultaat en verklaarde met trots: “Er gaat een nieuwe wind waaien.” De opwinding was merkbaar bij Caroline van der Plas van BBB, die zo enthousiast was dat ze nauwelijks had geslapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Vol lof prees ze haar mede-partijleiders: “Drie toppers,” zei ze enthousiast. De vier partijleiders erkennen dat het niet eenvoudig was om tot deze overeenkomst te komen.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders moedigt zijn collega’s van VVD, NSC en BBB aan om te blijven investeren in de samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al spanningen tussen de toekomstige coalitiepartijen.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Bij de presentatie van het akkoord bedankte Wilders zijn mede-onderhandelaars en benadrukte hij het belang van voortdurende investering in de politieke samenwerking.


De onderhandelingen van de afgelopen zes maanden verliepen moeizaam, met onderlinge conflicten en wantrouwen als kenmerk.


“Ik denk dat we vaak dachten dat het niet zou lukken,” zei VVD-leider Dilan Yesilgöz. “We hebben veel meegemaakt, maar hier staan we dan.”


Omtzigt voorspelt dat er nog wel botsingen zullen zijn tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “U zult een grotere verscheidenheid zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

In reactie op de deal antwoordde Yesilgöz voorzichtig: “We nemen onze verantwoordelijkheid.”

Tijdens de presentatie benadrukten de vier partijleiders hun belangrijkste speerpunten. Wilders legde vooral de nadruk op een strenge asielparagraaf, terwijl de VVD tevreden is over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.

Omtzigt benadrukte met name bestaanszekerheid, met plannen voor verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Van der Plas van BBB sprak enthousiast over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij. Ze uitte haar tevredenheid over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven