Je had die oude Flippomap nooit weg moeten doen: Dit bedrag kan een flippo opleveren!

flipjpg

In de jaren 90 waren Flippo’s razend populair. Deze kleine schijfjes, die je bij een zak Smiths chips kreeg, zorgden voor een ware verzamelrage onder jongeren.

Elke zak chips bevatte een of meerdere Flippo’s die verzameld konden worden in de bekende speciale Flippomappen.

Ondanks dat het lijkt alsof de Flippo’s in de vergetelheid zijn geraakt, is dat niet helemaal waar. Scholen organiseerden zelfs ruilmiddagen gewijd aan deze rage.

Heb je nog een oude Flippomap op zolder liggen? Dan kan het de moeite waard zijn om deze eens op te zoeken. Complete mappen kunnen namelijk een aardig bedrag opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.

Exemplaren met drukfouten zijn zeldzaam, maar kunnen aanzienlijk meer waard zijn. Op Marktplaats worden ze soms voor gemiddeld 15 euro per stuk aangeboden.

In goede staat kunnen Joker Flippo’s ongeveer acht euro waard zijn. De Super Jokers waren bedoeld om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.

De zeldzame kerstflippo’s uit 1996 die aan het personeel van Smiths werden uitgedeeld, zijn ook van belang.

Deze kerstflippo’s worden zelden te koop aangeboden en kunnen enorm geprijsd zijn. Het kan dus lonend zijn voor Flippo-verzamelaars om hun collectie eens goed door te nemen.

1. Ik had die map nooit moeten weggooien!
2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!
3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan
4. Veel mensen zullen nu wel balen!
5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven