Weerwaarschuwing voor dit weekend: Dit kunnen we gaan verwachten!

regen 1jpg

Nederland staat een nat weekend te wachten. Vanaf morgenmiddag zullen stevige buien over het land trekken, met niet alleen veel regen, maar ook flinke onweersbuien.

Het KNMI heeft daarom voor zowel vrijdag als zaterdag code geel afgegeven voor het hele land, welke vrijdagmiddag om 12.00 uur ingaat.

Zware buien worden verwacht vanaf dat moment, lokaal mogelijk met hagel. De dag start waarschijnlijk droog en zonnig, maar zal snel veranderen gedurende de dag.

Weeronline voorspelt dat de eerste regenbuien zullen vallen in Limburg en de Achterhoek, en gedurende de dag zal het regengebied zich over het hele land uitbreiden.

Vooral in het midden en zuiden van Nederland kan er veel neerslag vallen, en pas in de avond zal de regen de noordelijke provincies bereiken.

Zelfs tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zal het stevig blijven regenen. En voor degenen die denken dat de buien op zaterdag zullen stoppen, zullen bedrogen uitkomen.


Er wordt zaterdag veel neerslag voorspeld, vooral in de ochtend, met een verwachte gemiddelde regenval van 20 millimeter landelijk.


“Dat is uitzonderlijk veel, aangezien er in de hele maand mei gemiddeld slechts 58 millimeter regen valt,” aldus Weeronline.


Lokaal zou wateroverlast kunnen optreden, met mogelijk meer dan 40 millimeter regen op sommige plaatsen.


Zondag zullen nog enkele buien vallen, mogelijk met onweersbuien, maar de hoeveelheid neerslag zal minder zijn dan op de voorgaande dag.


Er zal ook regelmatig zonneschijn zijn. Het wisselvallige weer zal volgende week aanhouden, waardoor de maand mei dit jaar buitengewoon nat verloopt.


Al op verschillende plekken in het midden en zuiden van het land is er al meer dan

In het zuidoosten van Brabant is lokaal zelfs al meer dan 150 millimeter regen gemeten, terwijl er in totaal meer dan 100 millimeter regen is gevallen.


Ook afgelopen weekend waarschuwde het KNMI al voor veel neerslag en hevige onweersbuien. Op sommige plaatsen viel zelfs een maandhoeveelheid aan regen, waardoor wateroverlast ontstond.


Straten, kelders en parkeergarages liepen onder water, terwijl er meldingen binnenkwamen van schade door omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen in onder andere Amsterdam en Utrecht.


1. Hoop dat de weermannen het fout hebben!
2. Vanaf morgenmiddag 12.00 uur gaat de code van kracht!
3. We kunnen ons opmaken voor een kletsnat weekend!
4. Hier wordt je niet bepaald vrolijk van…
5. Het zal toch niet…..?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven