Wasmachine deurtje open of dicht na gebruik? Velen weten niet wat het beste is!

wasm 1jpg

Tijdens onze dagelijkse huishoudelijke routine zijn er kleine details die vaak over het hoofd gezien worden maar die een grote impact kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Een van die belangrijke details is hoe we onze wasmachine behandelen na het wassen van kleding.

Velen sluiten direct de deur van de wasmachine nadat de was klaar is.

Hoewel dit netjes lijkt, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding.

Deskundigen adviseren om de deur van de wasmachine na gebruik op een kier te laten staan. Dit eenvoudige gebaar kan een groot verschil maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.


Omwille van de machine alsook je kleding, is het aan te raden om de deur open te laten teneinde schimmelvorming en onaangename geuren te voorkomen.


Naast de deur is het raadzaam om het zeepbakje van de wasmachine open te laten na gebruik.


Dit bevordert het drogen van de binnenkant van de machine en voorkomt mogelijke problemen veroorzaakt door resterend water.


Als het niet mogelijk is om de was onmiddellijk op te hangen na het wasprogramma, is het van cruciaal belang om op zijn minst de deur open te houden.


Het achterlaten van natte was in de machine kan leiden tot bacteriegroei en schimmelvorming, wat onaangename geuren veroorzaakt. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.


Deze simpele handelingen kunnen de levensduur van je wasmachine verlengen en zorgen voor frissere, schonere was.

Je kleding zal frisser ruiken na het wassen.

Voor zowel je huishoudelijke apparaten als je dagelijks comfort zijn er aanzienlijke voordelen met slechts een kleine inspanning.

“1. Ik geef het eerlijk toe, ook ik doe het fout!
2. Stom nooit aan gedacht eigenlijk
3. We doen het blijkbaar met velen verkeerd!
4. Ik wist het eigenlijk ook niet.
5. Voortaan ga ik dit dus ook maar doen!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven