Velen weten niet het antwoord: Wasmachine deurtje open of dicht na gebruik?

wasm 1jpg

In onze dagelijkse huishoudelijke routine zijn er vaak kleine dingen die we over het hoofd zien, maar die van grote invloed kunnen zijn op onze apparaten en kleding.


Een van die dingen is hoe we onze wasmachine behandelen nadat we klaar zijn met een wasbeurt.


Veel mensen hebben de neiging om de deur van hun wasmachine meteen te sluiten nadat ze hun kleding hebben gewassen.


Dit lijkt misschien netjes, maar het kan onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding die erin gewassen wordt.


Experts raden aan om de deur van de wasmachine na gebruik op een kier te laten staan. Dit simpele gebaar kan een groot verschil maken.


“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.


Omwille van de machine en je kleding, is het raadzaam om de deur van de wasmachine open te laten staan om schimmelvorming en onaangename geurtjes te voorkomen.


Het verdient niet alleen de deur extra aandacht, maar ook het zeepbakje van de wasmachine. Laat deze na gebruik open om de machine goed te laten drogen.


Hierdoor kan de machine goed drogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water latere problemen veroorzaakt.


Als je geen tijd hebt om de was meteen op te hangen na het programma, zorg er dan ten minste voor dat de deur open blijft.


Het laten liggen van natte was in de machine kan leiden tot bacteriën en schimmelvorming, wat resulteert in hardnekkige geurtjes. Het risico hierop kan aanzienlijk verminderd worden door simpelweg de deur open te laten.


Deze eenvoudige stappen kunnen de levensduur van

Door de levensduur van je wasmachine te verlengen, zorg je niet alleen voor frissere en schoner ruikende kleding.

Deze kleine moeite heeft grote voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort.

Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven