Advies van experts: De reden waarom je handdoeken en theedoeken apart moet wassen!

hdo 1jpg

Misschien lijkt het handig om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, maar deskundigen raden dit af.

Er wordt uitgelegd waarom apart wassen een beter idee is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, raadt aan om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die in de keuken worden gebruikt, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Hoewel dit advies misschien ongebruikelijk klinkt en velen alles in één keer in de wasmachine gooien, heeft het een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Als je wast met te koud water en onvoldoende wasmiddel, kan het resultaat minder schoon zijn dan verwacht.

Daarom is het slim om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken bij voorkeur op negentig graden en theedoeken op veertig graden.

Verder is het verstandig om handdoeken minstens om de vier dagen te wassen voor optimale hygiëne.

1. Weinig mensen zijn hiervan op de hoogte!
2. Velen van ons maken waarschijnlijk dezelfde fout!
3. Dit was nieuw voor mij! Tijd om te veranderen…
4. Het is riskant om ze tegelijk te wassen.
5. Eerlijk gezegd doe ik het al die tijd verkeerd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven