Belangrijk om te herkennen: Dit kunnen voortekenen zijn van een beroerte bij vrouwen!

beroerte 1jpg

Elk jaar worden zo’n 46.000 mensen getroffen door een beroerte, wat neerkomt op ongeveer 125 personen per dag.


Zowel mannen als vrouwen kunnen getroffen worden door beroertes, daarom is het essentieel om de vroege waarschuwingssignalen te herkennen.


Ongeveer 80% van de beroertes zijn herseninfarcten, terwijl de overige 20% hersenbloedingen zijn, die een veel hoger sterftecijfer hebben.


Jaarlijks overlijden ongeveer 9.000 mensen als gevolg van een beroerte, een alarmerend hoog aantal.

De bekende algemene waarschuwingssignalen, zoals een hangende mondhoek, verwarde spraak en verlamming van een arm, komen voor bij zowel mannen als vrouwen.

Onderzoek toont echter aan dat de symptomen van een beroerte bij vrouwen vaak verschillen van die bij mannen.

Vrouwen kunnen unieke risicofactoren hebben, zoals psychische gezondheidsproblemen, zwangerschap, migraine en het gebruik van anticonceptiepillen.

Bovendien kunnen de voortekenen van een beroerte bij vrouwen ook anders zijn, met symptomen zoals ongebruikelijke waarnemingen, misselijkheid, overgeven, gedragsveranderingen, pijn, flauwvallen, epileptische aanvallen, benauwdheid, hikken en onrust.

Deze minder bekende symptomen van een beroerte bij vrouwen herkennen is van cruciaal belang. Door deze kennis te verspreiden en extra alert te zijn, kunnen levens mogelijk worden gered.

Onthoud altijd: kennis is macht. Door op de hoogte te zijn van deze verschillen, kunnen we doeltreffender reageren op deze levensbedreigende situaties.

Deze symptomen moet je zeker niet negeren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven