De zomer staat voor de deur: Deze zomer gaat anders worden dan voorafgaande zomers!

zon 1 1jpg

Volgens Weeronline wordt de komende zomer warmer dan normaal, zo hebben meteorologen voorspeld.


Dit jaar zullen de temperaturen naar verwachting hoger liggen dan het gemiddelde van de zomermaanden juni, juli en augustus.


Verder kunnen we meer zomerse en tropische dagen verwachten dan gebruikelijk.


Naast zonnige dagen zullen er ook regelmatig regen- en onweersbuien zijn, hoewel de betrouwbaarheid van seizoensvoorspellingen beperkter is, volgens Weeronline.


Ongeveer 60% van de maand- of seizoensvoorspellingen zijn correct, terwijl voorspellingen voor vijf dagen doorgaans in 90% van de gevallen uitkomen.


Meteoroloog Jordi Huirne voorspelt een warme zomer. “De kans is groot dat we een warme zomer tegemoet gaan,” aldus Huirne.


“De combinatie van warmte en buien trekt muggen aan omdat ze worden aangetrokken door menselijke adem, zweet en warmte,” aldus een recent artikel.


“Naast warmte hebben muggen een voorkeur voor mensen met bloedtype O en zwangere vrouwen,” zo wordt vermeld.


“Om muggen op afstand te houden, zijn er eenvoudige maatregelen zoals het plaatsen van horren voor ramen en deuren en het dragen van bedekkende kleding met anti-muggenmiddel bij een bezoek aan natuurgebieden,” wordt aangeraden.


1. Volgens een prominente meteoroloog wordt er deze zomer een extreme hittegolf voorspeld!
2. De voorspelling lijkt zeer waarschijnlijk uit te komen.
3. Velen zullen niet verheugd zijn over dit nieuws.
4. Weeronline deelt zijn zomerse verwachtingen.
5. Juni, juli en augustus kunnen erg warm worden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven