Video: Donny Roelvink officieel bekeerd tot de Islam!

WhatsApp Image 2024 04 20 at 143735jpg

Bij RTL Boulevard heeft Donny Roelvink bevestigd dat hij zich officieel tot de islam heeft bekeerd.

Hij is dankbaar voor de vele berichten die hij heeft ontvangen sinds het nieuws vrijdag bekend werd.

In een video op Instagram bedankt hij voor de reacties en kondigt hij aan voorlopig geen interviews te geven.

Vrijdag circuleerde er een video op sociale media waarop te zien is dat Roelvink de islamitische geloofsbelijdenis Sjahada uitspreekt.

Roelvink (26) begint zijn videobericht met de woorden: “Ik denk dat het veel mensen niet ontgaan is dat ik gisteren een bijzondere dag heb gehad.”


Hij erkent dat de beelden breed zijn uitgemeten in de media. “Dat was te verwachten als ik dat in het bijzijn van een grote groep mensen doe.”


Hoewel hij het niet erg vindt dat de video online staat, benadrukt hij dat hij deze bewust niet zelf heeft gepost. “Ik doe dit namelijk voor mezelf en voor geen enkele andere reden.”


Roelvink bedankt voor de overweldigende reacties die hij heeft ontvangen en geeft aan dat het er zoveel zijn “dat het niet bij te houden” is.


Hij waardeert de steunbetuigingen en vraagt om begrip voor het feit dat hij momenteel geen interviews wil geven over zijn geloof.


“Ik vind dat ik nog helemaal niet in die positie sta. Ik ben lerende in dit proces en ik hoop dat dat gerespecteerd wordt.”


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven