Gouden tip: Dankzij deze simpele en effectieve methode voorkom je vervelende tekenbeten!

teken 1jpg

In mei is de lente in volle gang en begint het buiten al bijna zomers aan te voelen, perfect weer voor activiteiten als picknicken, barbecueën en kamperen.


Maar met dit mooie weer komt ook een nadeel, vooral als je plannen hebt om naar bosrijke gebieden of plekken met hoog gras te gaan: de aanwezigheid van teken.


Teken kunnen gevaarlijk zijn vanwege de mogelijke overdracht van ziekten zoals de ziekte van Lyme, wat ze erger maakt dan muggen.


Daarom deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die teken effectief afweren en je ook nog eens lekker laten ruiken tijdens de zomer.


Lavendelolie: Deze olie heeft een heerlijke geur waar mensen van genieten, maar die juist teken en andere insecten afschrikt.


Poleiolie: Afkomstig uit dezelfde familie als munt en staat bekend om zijn insectenwerende eigenschappen vanwege de giftigheid voor veel insectensoorten.


Met zijn verfrissende citrusgeur is Citroengrasolie niet alleen aangenaam voor de neus, maar ook praktisch, omdat je het direct op je huid kunt aanbrengen.


De verfrissende geur van Eucalyptusolie houdt teken op afstand en biedt verzachting als je toch gestoken bent.


Limoenolie heeft een frisse, scherpe geur waar teken een hekel aan hebben. Het kan direct op de huid worden aangebracht en ook op kleding worden gespoten voor extra bescherming.


Door deze essentiële oliën te gebruiken, kun je zorgeloos genieten van het buitenleven zonder tekenbeten.


Deel deze tips met vrienden en familie via Facebook om iedereen te beschermen en optimaal te laten genieten van het prachtige weer deze zomer!


Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven