Vrouw verhuurt haar echtgenoot: ‘Hij ziet dingen anders’

ly 1jpg

Het verhuren van haar echtgenoot voor klusjes bleek een onverwacht groot succes voor Laura Young.

Met een tarief van 45 euro per klus en een volle agenda werd het bedrijf van Laura en James Young al snel een succesverhaal.

Het idee ontstond na het beluisteren van een podcast over een man die zijn boterham verdiende met meubelmontage voor anderen.

Advertenties op Facebook en de Nextdoor-app hielpen Laura om James’ veelzijdige vaardigheden aan te prijzen, zoals doe-het-zelfklussen, schilderen, decoreren, tegelen en tapijten leggen.

Binnen 24 uur had James zijn eerste klant en al snel breidde zijn werkweek zich uit tot zes dagen, van 9 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds, met een continue stroom van aanvragen.

James voert diverse klussen uit, zoals het ophangen van tv’s en gordijnen, het renoveren van muren, en zijn diensten worden zowel door mannen als vrouwen gewaardeerd.

De sociale media en de website van hun onderneming worden beheerd door Laura, terwijl James bezig is met de klussen.

Overweldigd door het succes, zei Laura: “Ik had nooit gedacht dat het zo’n vlucht zou nemen.”

”We zijn pas vier maanden bezig en James werkt nu zes dagen per week. We moesten zelfs opdrachten afwijzen en onze werktijden aanpassen, dus werken we nu van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur.”

Een nieuwe dienst, het installeren van feestverlichting binnen en buiten, werd vlak voor de kerstperiode geïntroduceerd en bleek ook een groot succes te zijn met nog meer werk en verzoeken.

Hoewel hun schema erg vol is, hebben Laura en James nog geen tijd gehad om hun eigen bouwplannen uit te voeren.

James gaf zijn magazijnbaan op om fulltime voor hun drie kinderen te zorgen, waarvan er twee autisme hebben, legt Laura uit.


James ontving de diagnose autisme vier jaar geleden, maar vond altijd focus en voldoening in bouw- en constructiewerk. Laura zegt: “Hij is echt goed in het bouwen en volgt instructies nauwgezet op.”


“Hij heeft een zeer methodische geest en kan buiten de gebaande paden denken. Hij ziet dingen anders.” Deze eigenschappen hebben zeker bijgedragen aan het succes van hun onderneming.


Binnen enkele dagen na de start stroomde de mailbox van Laura vol met vragen over het werk van James, zelfs van mensen die 200 km verderop wonen.


Hoewel elektrische en loodgietersdiensten niet in hun aanbod zitten, bieden ze wel een uurtarief van 45 euro en een dagtarief van 290 euro aan.


Laura en James begrijpen de financiële uitdagingen van het opvoeden van kinderen met speciale behoeften en bieden daarom kortingen aan voor mensen in de zorgsector, 65-plussers, gehandicapten en mensen met universeel krediet.


Deze benadering heeft hen niet alleen lokaal populair gemaakt, maar ook hun reputatie versterkt als betrouwbare en empathische dienstverleners.


1. Hij besloot hiervoor zelfs zijn baan op te zeggen.
2. Volgens het koppel stroomt de mailbox over.
3. Volgens haar volgt haar man instructies nauwgezet op.
4. Dat hebben ze slim bekeken om het zo te gaan doen!
5. Hij biedt zijn diensten aan zowel mannen als vrouwen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven