Dame heeft eigen unieke genderidentiteit: Aangesproken worden met genderloze clown!

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

De mogelijkheid om te zijn wie je wilt wordt steeds meer erkend, zelfs door de overheid die verschillende genderidentiteiten erkent, inclusief de optie om je gender op je paspoort te wijzigen, hoewel nog niet door iedereen volledig geaccepteerd.

Voor sommige mensen is een specifieke genderidentiteit afwezig en kiezen zij ervoor genderneutraal te zijn, en lijkt het aantal nieuwe genderidentiteiten toe te nemen.

Een opvallende figuur in dit debat is Tobi, die twijfelt over het identificeren als man of vrouw.

Daarom heeft Tobi ervoor gekozen om aangesproken te worden met het pronomen ‘het’. Dit op zichzelf is geen groot probleem, maar Tobi gaat nog verder en duwt de grenzen op.


“Tobi wil namelijk erkenning voor ‘het’ eigen unieke genderidentiteit. Tobi voelt zich niet serieus genomen en eist daarom dat het gender officieel erkend wordt als één van de genders.”


“Hoe wil Tobi deze gender noemen? De genderloze clown. Tobi houdt van schmink en maakt zich op een manier die meer weg heeft van een clown dan van cosmetica.”


“Het gezicht is volledig opgemaakt en geeft direct een clownachtig uiterlijk. Gelukkig is dit precies wat Tobi wil uitstralen.”


“Tobi vindt dat de make-up vooral feminisme uitstraalt. Toch geeft Tobu aan dat de clownsmake-up een prettig gevoel geeft en dat ze zich eerder als een pop ziet.”


“Ik geniet ervan om op een clown te lijken. Ik wil graag als een pop gezien worden. Ik wil geen gender aan mezelf vastgeplakt hebben. Ik ben anders gebouwd,” vertelt Tobi.

@tobitopaz i never talk ab this and i just don’t want to be viewed as gendered and hate the idea that people don’t know so okay thank you #nonbinary #agender #nb ♬ original sound – tobi

1. Tobi wil dat haar gender officieel erkend gaat worden.
2. Ze voelt zich niet serieus genomen…
3. Je vraagt je toch af wat er mis is gegaan…
4. Ze voelt zich geen hij of zij…
5. Genderloze clown moet officieel erkend worden

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven