Transgender is er helemaal klaar mee: Overal wordt ze verkeerd aangesproken!

tg 1jpg

Wanneer iemand transgender is, betekent dat hun genderidentiteit verschilt van de genderidentiteit die bij hun geboorte werd vastgesteld.

In de samenleving ontstaat vaak discussie over hoe een transgenderpersoon correct zou moeten worden aangesproken.

Als iemand bijvoorbeeld als jongetje is geboren en later vrouw wordt, dan verlangt die persoon terecht aangesproken te worden met ‘mevrouw’ en ‘haar’.

Tijdens de beginfase van de transitie kan het voorkomen dat niet iedereen meteen herkent dat die persoon een vrouw is, of dat ze verward worden met een man, vooral als de persoon nog een lage stem heeft.

Een voorbeeld van dit is een situatie waarin een persoon, die als man geboren is, nu graag als vrouw aangesproken wil worden.


Deze persoon krijgt vaak onterecht de aanspreekvorm ‘meneer’ en voelt zich begrijpelijkerwijs gefrustreerd hierover.


Hoewel veel mensen die zich vergissen in hun excuses voorzien en dit waarschijnlijk uit gewoonte gebeurt, blijft het voor deze persoon telkens een bron van boosheid.


Ze legt aan het personeel in restaurants uit dat het voor haar voelt alsof ze ‘een mes in haar hart’ steken. Dit leidt er vaak toe dat ze uit frustratie het restaurant vroegtijdig verlaat.

1. Toch wel pijnlijk om te zien in de video.
2. Deze vrouw heeft het er helemaal mee gehad.
3. De vrouw laat zien dat ze het woord meneer niet meer accepteert.
4. De boodschap die deze vrouw meegeeft aan obers is duidelijk.
5. De beelden laten pure frustratie zien.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven