Mega grote terugroepactie gestart in Japan na bizarre ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een grote terugroepactie is opgezet door de Japanse broodfabrikant Pasco Shikishima Corporation voor ongeveer 104.000 zakken gesneden witbrood.


Resten van een zwarte rat zijn ontdekt in minstens twee broden, wat de aanleiding was voor deze actie, meldt BBC News.


Het brood van Pasco is een populair merk in Japan en veel huishoudens kopen het regelmatig.


Er is geen exacte oorzaak genoemd voor de besmetting, maar het bedrijf belooft strengere controles om herhaling te voorkomen.


“We zijn toegewijd aan het versterken van onze kwaliteitscontroles om dit in de toekomst te voorkomen,” verklaarde Pasco.


Er zijn tot op heden geen meldingen van ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood. Men hoopt uiteraard dat deze situatie zo blijft.


Het betreffende brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onduidelijk of de terugroepactie ook deze gebieden zal beïnvloeden.


Deze terugroepactie is opvallend in een land waar voedselveiligheid normaal gesproken van hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.


Echter, recente incidenten zoals honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen op toenemende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven