Last van mieren in je woning: Deze vreemde tandpastatruc zorgt voor de oplossing!

pasta 1jpg

Heb je last van mieren of mijten in je huis? Dan kan een zelfgemaakt middel met tandpasta de oplossing zijn.

Deze voordelige en effectieve methode maakt gebruik van eenvoudige huishoudelijke ingrediënten.

Wil je weten hoe je dit bestrijdingsmiddel maakt? Je hebt suiker, bloem, tandpasta en water nodig. Hier is een stap-voor-stap handleiding:

Begin met het mengen van een derde kopje suiker met een kwart kopje bloem. Voeg drie theelepels tandpasta toe en voeg vervolgens een derde kopje water toe. Meng alles tot een homogene pasta.

Vorm kleine balletjes van het mengsel om deze als lokmiddel voor de mieren en mijten te gebruiken.

Plaats deze balletjes op strategische locaties in huis waar mieren en mijten vaak voorkomen, zoals in de keuken, bijkeuken of achter apparaten. Deze plekken zijn aantrekkelijk voor deze insecten.

Voedselresten en warmte trekken insecten aan.

De mieren en mijten worden aangetrokken door de suiker in de balletjes, maar de tandpasta heeft een dodelijk effect op hen. Zodra ze van de balletjes eten, zullen ze uitgeschakeld worden door de tandpasta.

Om mieren- en mijtenvrij te blijven, vervang regelmatig de balletjes, bij voorkeur twee tot drie keer per week, totdat er geen sporen meer van deze insecten in huis te vinden zijn.

Deze methode is niet alleen makkelijk en goedkoop, maar ook milieuvriendelijk als alternatief voor commerciële pesticiden.

Door consequent het lokaas te vernieuwen en goed te positioneren, kun je op effectieve wijze je huis vrij houden van mieren en mijten.

Deze zelfgemaakte pasta is zeer effectief!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven