Dankzij deze effectieve tips heb je nooit meer last van een stinkende kliko en maden!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

Genieten van een buitendiner in de tuin bij warm weer is heerlijk, maar het kan ook onaangename verrassingen met zich meebrengen, zoals maden in je vuilnisbak.

Vele mensen ondervinden dit probleem, vooral nadat ze buiten hebben gegeten en de restjes naar de kliko hebben gebracht, waarbij de nare geur je tegemoet komt.

Maar gelukkig zijn er effectieve manieren om deze onaangename gasten en de stank tegen te gaan. Een handige tip is om krantenpapier te gebruiken om maden in je container te voorkomen.

Plaats eenvoudigweg wat kranten of papier op de bodem van je groene bak. Hierdoor blijft de bak droger, waardoor maden minder snel verschijnen, aangezien maden gedijen in vochtige omgevingen.

Als je restjes vlees of vis over hebt, wikkel deze dan in krantenpapier of stop ze in een biologisch afbreekbare zak voordat je ze weggooit.

Dit zorgt ervoor dat vliegen geen eitjes kunnen leggen en maden zich niet kunnen ontwikkelen. Af en toe de deksel van je groene bak op een kier zetten kan helpen; maden houden niet van licht.

Voor een effectieve aanpak kun je een panty met mottenballen in de vuilnisbak hangen. De sterke geur zal de maden op afstand houden. Vergeet niet om de panty te verwijderen voordat de bak wordt geleegd.

Als de maden toch de overhand hebben, probeer dan klimop (Hedera) in de bak te gooien, aangezien dit giftig is voor maden.

Schoonmaakazijn gemengd met kokend water kan ook effectief zijn tegen maden. Giet dit mengsel in de container en houd de deksel gesloten om de warmte binnen te houden, aangezien maden niet goed reageren op heet water.

Breng lavendel in de vuilnisbak voor een frissere geur. Dit doodt niet alleen maden maar laat ook een aangename geur achter.

Om stank te voorkomen, is regelmatig reinigen van de container met een hogedrukreiniger of tuinslang belangrijk. Draag oude kleren tijdens deze schoonmaakklus aangezien het vies kan zijn.

Zorg ervoor dat de bak goed droog is na het schoonmaken. Om een extra frisse geur te behouden, voeg wat kruiden of waspoeder toe aan de bak elke keer dat je afval weggooit.

Volg deze tips om de zomer door te komen zonder last te hebben van maden of een stinkende vuilnisbak.


Waarom heeft niemand me dit ooit eerder gezegd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven