Alles kan: Dit deed het Eurovisie Songfestival tijdens het optreden van Israel!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

De Israëlische zangeres Eden Golan beleefde een avond vol gemengde emoties tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.


Haar vertolking van het nummer “Hurricane” was krachtig, maar ze kreeg zaterdagavond een negatieve reactie vanuit het perscentrum, met gefluit en luid boegeroep.


In de live-uitzending waren deze reacties minder duidelijk door het “overgezet applaus op de achtergrond”, maar de gespannen sfeer in de zaal was voelbaar.


Vooral bij het begin en tijdens het Hebreeuwse gedeelte aan het einde van het nummer leek het publiek heftig te reageren.


Dit was niet de eerste keer dat Golan tijdens dit festival onrust ervoer; ook tijdens de tweede halve finale en diverse repetities was er sprake van rumoer.


“Door haar optreden onverstoorbaar voort te zetten, toonde Golan professioneel doorzettingsvermogen.”


“De deelname van Israël aan het festival is al maanden een controversieel onderwerp vanwege de aanhoudende conflicten in Gaza.”


“Dit heeft geleid tot meerdere demonstraties, niet alleen rondom de songfestivallocatie, maar ook op andere plekken in Malmö, waar het festival dit jaar plaatsvond.”


Niets is wat het lijkt vandaag de dag….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven