Sombere voorspelling zomer: Waarschijnlijk geen temperaturen boven de 25 graden!

wee 1jpg

Op dit moment lijkt het Nederlandse weer nog niet klaar te zijn voor zomerse temperaturen, ondanks het officiële begin van de zomer.

De voorspellingen voor de rest van juni brengen weinig vreugde voor liefhebbers van warmte en zon. Meteorologen voorspellen grijze, koele en regenachtige weken voor Nederland.

De kans dat de temperatuur boven de 25 graden Celsius stijgt, is momenteel slechts 30 procent.

Voorlopig overheersen regen en bewolking, en de temperaturen zullen variëren tussen 17 en 20 graden, mogelijk oplopend naar 22 graden op 16 juni.

De warmste dagen van deze maand zullen waarschijnlijk niet de zomerse hitte brengen waar velen op gehoopt hadden, gezien het aanhoudende grijze en regenachtige weer. De zomerse sfeer lijkt ver te zoeken.

Gelukkig bieden de voorspellingen voor de komende week iets meer hoop aan degenen die verlangen naar warmer weer.


Geholpen door warme zuidwestenwinden die over het land waaien, wordt verwacht dat de temperaturen iets zullen stijgen.


Deze winden kunnen leiden tot mildere dagen, hoewel regen een factor blijft. Het koele en sombere weer van deze week zal niet onmiddellijk verdwijnen en een aanzienlijke verandering in het weer wordt pas later in juni voorspeld.


Ondanks het huidige sombere weer is er mogelijk wat hoop voor zonliefhebbers. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) voorspelt dat er vanaf de tweede helft van volgende week meer zonneschijn te verwachten is.


Volgens de laatste updates van het KNMI kunnen we vanaf de tweede helft van volgende week dagelijks meer zon verwachten, terwijl de kans op dagelijkse neerslag afneemt tot 50-60 procent.


Hoewel de kans op zomerse temperaturen boven de 25 graden slechts ongeveer 30 procent blijft, is het vooruitzicht op minder regen en meer zon een welkome verandering na weken van bewolkt en nat weer.


De typische zomerse temperaturen, gewoonlijk tussen de 25 en 29 graden, laten nog even op zich wachten.

WEERALARM: Maak je borst maar nat dit weer gaan we krijgen in de zomer van 2023!

De komende periode zal het weer onstabiel zijn, met afwisseling tussen zonnige momenten en regenbuien.


Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden, kunnen we uitkijken naar de momenten van zon die hopelijk onze dagen opvrolijken.


1. De voorspelling voor de maand juni is om te huilen.
2. Meteorologen zijn niet enthousiast
3. Deze voorspellingen vallen behoorlijk tegen
4. De voorspellingen voor de rest van juni zijn teleurstellend
5. Wordt vakantie naar een warm land boeken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven