Nog even geduld: Dit jaar is de landelijke intocht van Sinterklaas in deze gemeente!

sint 1jpg

Alhoewel het halverwege mei is en er af en toe wat buitjes vallen, mogen we niet klagen over de aangename temperaturen.

De zomer komt eraan en velen kunnen binnenkort genieten van een vakantie, of dat nu in eigen land is of in het buitenland.

Voor we het weten is het alweer december, de feestmaand waarin Sinterklaas ons land opnieuw zal bezoeken.

Omroep NTR heeft aangekondigd dat de landelijke Sinterklaasintocht dit jaar zal plaatsvinden in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden.

Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas voor het eerst aankomen in Vianen, een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Omroep NTR zal live verslag doen van de intocht op NPO 3 vanaf 12:00 uur. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november en zal dagelijks om 18:00 uur te zien zijn.

Burgemeester

“We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We vieren dit jaar ook ons vijfjarig bestaan,” aldus Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden.


Sjors Fröhlich noemt het “een eer” dat Sinterklaas zijn verjaardag dit jaar in Vijfheerenlanden wil vieren met heel veel mensen.


“We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”


De intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.


Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven