Het is van essentieel belang in de werkcultuur dat werknemers zich professioneel gedragen, de regels naleven en elkaars grenzen respecteren.
Respect voor collega’s, het respecteren van elkaars persoonlijke ruimte en een respectvolle houding dragen niet alleen bij aan een prettige werkomgeving, maar zorgen er ook voor dat je reputatie op de werkvloer goed blijft.
Maar waar ligt de grens precies? Een recent voorval werpt mogelijk wat licht op deze kwestie. Het gaat om een schoonmaakster en een onopgeëiste tonijnsandwich die uiteindelijk leidde tot haar onverwachte ontslag.
In Engeland raakte Gabriela, een 39-jarige schoonmaakster die voor een schoonmaakbedrijf werkte, betrokken bij een incident dat haar baan kostte.
Gabriela was al twee jaar werkzaam bij een advocatenkantoor toen er na een vergadering een overgebleven tonijnsandwich was waar niemand interesse in leek te hebben.
Zij besloot de sandwich op te eten, zonder te weten dat dit tot veel ophef zou leiden. Na vergaderingen blijft er vaak eten over en voedselverspilling is een veelbesproken onderwerp.
1. Is dit ontslag terecht of gaat dit te ver?
2. Ze had nooit verwacht dat dit tot ontslag zou leiden.
3. Deze situatie heeft voor behoorlijk veel ophef gezorgd.
4. De klant vond het geen probleem, de werkgever echter wel…
5. Ze dacht dat het onschuldig was maar haar baas dacht daar anders over!