Vergeten een product te scannen: Dit zijn de vervelende en bizarre gevolgen!

scan 1jpg

Van alle Nederlanders die zelfscankassa’s in supermarkten gebruiken, vergeet ongeveer 25% soms een item af te rekenen.


Hoewel dit per ongeluk kan gebeuren, kan het leiden tot het risico om als een winkeldief te worden gezien door medewerkers, met potentieel ernstige gevolgen.


Het aantal diefstallen in supermarkten neemt toe, waarbij Jumbo het afgelopen jaar een stijging van 60% heeft gezien, waarvan een derde bij de zelfscankassa’s plaatsvond.


Albert Heijn heeft geen specifieke cijfers vrijgegeven over incidenten in hun winkels.


Winkeliers reageren op deze trend door strengere controles uit te voeren, waaronder het gebruik van moderne camerasystemen die verdacht gedrag opmerken.


Daarnaast wordt de tijd die je in de winkel doorbrengt gecontroleerd; hoe langer je winkelt, hoe hoger de kans op een controle bij de zelfscankassa.


Tijdens een dergelijke controle kan blijken dat je een product niet hebt gescand, ongeacht of dit opzettelijk of per ongeluk gebeurde.

Desalniettemin kunnen de gevolgen hiervan hinderlijk zijn en variëren afhankelijk van het besluit van de winkelmedewerker.


Sommigen voegen het product simpelweg toe aan je bon, terwijl anderen een dieper onderzoek laten uitvoeren door de winkel.


Indien de winkelmanager van mening is dat er opzettelijk gehandeld is, kan de zaak worden overgedragen aan de autoriteiten, wat mogelijk resulteert in juridische stappen.


Dit kan leiden tot diverse consequenties, variërend van het moeten betalen van een boete van €181 tot het krijgen van een winkelverbod.


Kortom, een heleboel rompslomp. Zorg er daarom altijd voor dat je alle producten keurig scant om nare situaties te voorkomen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven