S10 eerlijk over deelname Songfestival: ‘Een ruimte waarin dat heel veel gebeurd’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Er was niet alleen interesse van onbekend Nederland, maar ook bekend Nederland heeft het Songfestival gevolgd, een editie die we niet snel zullen vergeten.


Zangeres S10 heeft, net als Joost Klein, toegegeven dat het zwaar voor haar was tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022.


Stien werd voor de camera gevraagd of ze het Songfestival had gevolgd en wat ze dacht van de diskwalificatie van Joost Klein.


“Ik vond het heel raar”, zei de zangeres voor de camera, en ze gaf aan dat ze het moeilijk vindt om er iets over te zeggen omdat ze niet precies weet wat er gebeurd is.


Volgens Stien is de druk voor de deelnemers die meedoen met het songfestival ontzettend hoog, iets dat zij zelf ook ervaren heeft tijdens haar deelname.


‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’ aldus Stien. Zo wordt er volgens Stien veel van je gevraagd maar gelukkig had zij geluk met de mensen om haar heen.


Volgens Stien is het ontzettend belangrijk en ook noodzakelijk dat deelnemers een goed vangnet om zich heen hebben.


Zo laat ze weten dat er ontzettend veel regels gelden voor het muziekspektakel, ook regels waar deelnemers niet altijd blij mee zijn.


Zo werd ook zij vaak gefilmd terwijl ze daar geen trek in had. Dit alles kunnen we ook volgen in de EO-documentaire die over S10 is gemaakt, genaamd ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’ die vanaf 22 mei te zien is op NPO Start.


De hele situatie rondom Joost klinkt haar niet vreemd in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven