Bijna iedereen doet het fout: Bewaar je eieren niet in het rekje van de koelkastdeur!

eie 1jpg

Heb je altijd gedacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast de juiste plek was om eieren te bewaren?


Velen van ons dachten hetzelfde. Echter, blijkt dat deze plek niet ideaal is voor het behoud van de kwaliteit van eieren.


Het regelmatig openen van de koelkastdeur leidt tot temperatuurschommelingen die de versheid van eieren kunnen aantasten.


Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de constante veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Maar geen zorgen, er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.


Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en deze achterin de koelkast te plaatsen waar de temperatuur het meest constant blijft.

Door je eieren minder bloot te stellen aan temperatuurvariaties, verleng je de houdbaarheid en verlaag je het risico op bacteriegroei.

Ondanks dat je minder snel kunt zien hoeveel eieren je nog hebt, zijn de voordelen van een stabielere bewaartemperatuur de moeite waard.

Als je je eieren automatisch in de koelkast legt na het winkelen, herinner jezelf dan aan deze tips voor de beste bewaarpraktijken.

Een kleine verandering in hoe je je eieren bewaart kan een groot verschil maken voor de versheid van je ontbijt. Volg deze simpele stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


1. Ik doe het dus ook al mijn hele leven fout.
2. Iedereen gaat er vanuit dat het op die plek hoort.
3. Hoogste tijd dat ik dit dus ook niet meer ga doen
4. Moet eerlijk toegeven dat ik dit helemaal niet wist
5. Bizar. Zo simpel maar het is nooit bij me opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven