Rapper Boef helemaal niet blij met Nederland: ‘Als ik een blanke artiest was geweest’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

Met zijn controversiële imago is Rapper Boef een van de meest bekende en tegelijkertijd omstreden artiesten in Nederland.

Vroeger bekend als treitervlogger heeft hij zichzelf weten om te vormen tot een van de meest beluisterde rappers in het land.

Zijn succes wordt echter niet door iedereen gewaardeerd vanwege zijn vaak controversiële publieke verschijningen en reputatie, waardoor grote media zijn prestaties niet altijd erkennen.

Boef beweert als eerste Nederlandse artiest ooit 100 gouden of platina platen te hebben behaald, maar volgens hem wordt hier weinig aandacht aan besteed:

“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft gehaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”


Boef heeft zijn frustratie geuit over het gebrek aan media-aandacht: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”


“Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”


“Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”


Boef heeft vaker kritiek geuit op de Nederlandse media. Vorige maand zou er een vechtpartij zijn geweest na een van zijn optredens, wat breed werd uitgemeten in de pers.


Boef benadrukt dat de berichtgeving onterecht aan zijn naam werd gekoppeld: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

1. De rapper is niet blij en dat maakt hij dan ook even duidelijk.
2. Boef is niet te spreken over de Nederlandse media.
3. Misschien heeft hij wel een puntje.
4. Tja, je kan niet alles hebben in het leven…
5. Moeten we nu allemaal medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven