Prinses Amalia kan niet zomaar trouwen met iemand: Waslijst aan voorwaarden en regels! 

amaliajpg

Net als veel leeftijdsgenoten in koninklijke kringen, verkent de 20-jarige Prinses Amalia de wereld van daten.

Ondanks haar verkenningstocht brengt daten extra uitdagingen met zich mee gezien haar positie. Maar wat wordt er verwacht van iemand die serieus wil daten met een troonopvolger?

Voor Prinses Amalia gelden strikte regels als het gaat om trouwen als ze haar rechten op de troon wil behouden. Er zijn specifieke eisen voor potentiële partners.

Op dit moment blijven speculaties over Amalia’s liefdesleven vooralsnog speculaties. De Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar zijn momenteel vrienden, maar wat als er meer ontstaat?

Er zijn beperkingen voor Amalia als het gaat om trouwen met een andere troonopvolger zonder dat een van hen afstand doet van de troon, wat de lijn van opvolging in een van de koninkrijken zou wijzigen.

Volgens de Belgische wetgeving is het niet mogelijk voor Amalia om met een Belgische prins te trouwen, een regel die teruggaat tot 1830 om machtsgrepen te voorkomen.


In de aanloop naar een serieuze relatie wordt een potentiële partner grondig gescreend, van druggebruik tot financiële geschiedenis.


De achtergrond van een partner speelt ook een rol naast liefde. Royals hebben vaak de voorkeur voor partners uit vergelijkbare kringen.


Langdurige relaties, zoals die van prins William en Catherine, benadrukken dat geduld een essentiële factor is in koninklijke relaties. Beide partijen moeten zeker zijn van hun keuze.


Een potentiële partner moet ook medische tests ondergaan, waaronder vruchtbaarheidstests, om ervoor te zorgen dat toekomstige nakomelingen gezond zullen zijn.


Elke koninklijke partner moet worden goedgekeurd door de Tweede Kamer, met bijzondere aandacht voor gedrag en achtergrond.

Prinses Amalia heeft aangegeven dat liefde voor haar zwaarder weegt dan de troon, een sentiment dat ook door haar vader werd gedeeld.

Premier Mark Rutte heeft aangegeven dat Amalia ook met een vrouw zou kunnen trouwen zonder haar rechten op de troon te verliezen, al zou dit juridische vragen oproepen.

1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven