Niet normaal meer: Dit zijn de bizar hoge prijzen voor een drankje op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“De kosten van levensonderhoud stijgen.” Met producten die in sommige supermarkten in prijs verdubbelen, is dit geen verrassende uitspraak die de laatste twee jaar veel wordt gehoord.

Maar wat zijn de kosten voor een biertje op het terras deze zomer? De prijzen worden steeds hoger. Een biertje in de supermarkt is veel goedkoper dan op een terras.

Toch is de ervaring anders wanneer je op een terras zit, waar je kunt genieten van de sfeer en mensen kunt kijken. Deze zomer betaal je gemiddeld €3,65 voor een simpel pilsje op een terras.

Deze prijs is gebaseerd op een standaard glas bier in Nederland. In het centrum van steden loopt de prijs op tot zo’n 4 euro per glas. Een kopje koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, maar ook hier kunnen de prijzen flink variëren afhankelijk van de locatie.

Als je kiest voor een heerlijk mixdrankje op een terras in het centrum, ben je gemiddeld €00.

“Een behoorlijk bedrag ben ik kwijt, €9,60,”

“Het kan lonen om een terras buiten het centrum te kiezen. Daar betaal je misschien minder en kun je meer genieten binnen je budget,”

“Tegenwoordig wordt alles duurder. Niet alleen brandstof en boodschappen, maar ook drankjes op het terras,”

“Voor een gezellig moment met het gezin op het terras met een drankje betaal je dus aardig wat,”

1. Het kost een fortuin om gezellig met het gezin op het terras te zitten!
2. Hier zijn de gemiddelde drankprijzen:
3. Veel mensen zullen dit niet meer kunnen betalen!
4. Ongelooflijke prijzen voor een koffie of biertje!
5. Je zult schrikken als je op het terras afrekent!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven