Vanaf 6 juli gaat het parkeertarief van dit populaire pretpark omhoog: ‘Absurd’

parkeer 1jpg

Steeds meer mensen zien uit naar een dagje in een pretpark, maar helaas wordt het steeds duurder. Recent heeft Toverland besloten om het parkeertarief te verhogen, wat bij velen voor onbegrip zorgt.

“Absurd,” zo luidt de reactie. Hoewel Nederland veel pretparken heeft waar jong en oud plezier kunnen beleven, worden steeds meer gezinnen afgeschrikt door de stijgende kosten.

Naast de brandstofkosten moeten bezoekers ook parkeerkosten betalen, wat een aanzienlijk deel uitmaakt van de inkomsten van pretparken.

Bijvoorbeeld, de Efteling rekent 12,50 euro per auto per dag, met ruimte voor 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Bij volledige bezetting levert dit de Efteling elke maand een aanzienlijk bedrag op.

Bovenop dit alles komen nog de kosten voor entree, eten, drinken en souvenirs, waardoor een parkeerplaats een belangrijke inkomstenbron blijkt te zijn voor pretparken.


Vanaf 6 juli verhoogt Toverland haar parkeertarief van 10 euro naar 12 euro per dag.


Veel bezoekers zijn niet blij met deze tariefverhoging, vooral gezien de al bestaande entreetickets van 39,50 euro per volwassene.


Ondanks de tariefverhoging van Toverland, blijft De Efteling met 12,50 euro per dag de duurste optie voor parkeerkosten.


Andere attractieparken zoals Duinrell vragen zelfs 15 euro voor parkeren en dierentuin Artis rekent 16 euro per dag.


Duidelijk is dat een dagje pretpark steeds duurder wordt, met parkeerkosten als een aanzienlijk deel van de totale uitgaven.


1. Vanaf 6 juli gaat het tarief met maar liefst twee euro omhoog!
2. Dit nieuws valt niet goed bij vele bezoekers!
3. Het park besluit te verhogen met 2 euro!
4. Het parkeertarief gaat omhoog met twee euro.
5. Dagje uit wordt duurder en duurder!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven