Oproer rond diskwalificatie van Joost Klein: Nederland kon geen bezwaar maken!

joosjpg

“De diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival van afgelopen weekend heeft veel ophef veroorzaakt.”


“De NPO, mede namens AVROTROS, heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing, maar de European Broadcasting Union (EBU) blijft bij haar standpunt.”


“Uit het reglement van de EBU blijkt nu dat een diskwalificatie bindend is en niet kan worden teruggedraaid.”


“Hoewel het reglement niet openbaar is, heeft RTL Boulevard enkele stukken in handen gekregen. AVROTROS heeft aangegeven protest te hebben ingediend tegen deze regel.”


“Volgens het reglement is een diskwalificatie definitief zodra het besluit is genomen. Hoewel het besluit niet kan worden herroepen, kunnen landen wel hierover in gesprek gaan.”

AVROTROS heeft geprotesteerd, maar zoals vastgelegd in het reglement is beroep na diskwalificatie niet mogelijk.

Martin Österdahl, de songfestivalbaas, heeft de autoriteit om zelfstandig te beslissen over de diskwalificatie van een land.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er heerst onduidelijkheid over of Martin Österdahl daadwerkelijk een beslissing heeft genomen in het geval van Joost Klein.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet waren meerdere vertegenwoordigers van omroepen betrokken bij de beslissing over de diskwalificatie van Joost Klein.

Dit is de reden waarom bezwaar maken niet mogelijk was!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven