Moeder Tiffany Leigh uit Toronto heeft een dochtertje. Toen haar dochter anderhalf jaar oud was, begon ze krekels als maaltijd te geven.
Tijdens een bezoek aan Azië at Tiffany voor het eerst insecten. Ze proefde krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen.
Toen haar dochter oud genoeg was om vast voedsel te eten, besloot Tiffany haar ook insecten te laten proeven, om verschillende redenen.
“Ze hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen worden gebruikt om veel duurder voedsel te vervangen”
”zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, vertelde Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Beginnend met krekelhapjes van Entomo Farms, een detailhandelaar gespecialiseerd in krekelrecepten, begon ik mijn dochter krekelhapjes te geven,”
Om ervoor te zorgen dat haar dochter alle voedingsstoffen binnenkreeg, gaf de moeder het voedsel in poedervorm, aangezien haar dochter moeite had met de insecten zelf.
“Ik had geen problemen met alternatieve voedingsmiddelen op basis van krekelmeel, maar toen ik geprobeerd heb mijn baby het insect ‘natuurlijk’ te geven, nam ze slechts één hap en gooide de rest op de grond,” bekende de moeder.
Ondanks de uitdagingen begon Tiffany verschillende oplossingen te bedenken, zoals het verwerken van hele krekels in beslag voor gerechten zoals pannenkoeken, zodat haar dochter toch de belangrijke eiwitten binnenkreeg.
Zodra haar dochter ouder is, is ze van plan ook andere insecten te introduceren, zoals sprinkhanen, wormen en mieren.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze deze insecten ook geven!
2. Deze moeder noemt meerdere redenen om dit te doen
3. Zo weet ze te besparen op duurder voedsel…
4. Wat moeten we hierover zeggen…
5. Ze houdt op deze manier veel geld over!