Moeder Tiffany Leigh uit Toronto heeft een dochtertje. Toen haar dochter anderhalf jaar oud was, begon ze krekels als maaltijd te geven.
Tijdens een bezoek aan Azië at Tiffany voor het eerst insecten. Ze proefde krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen.
Toen haar dochter oud genoeg was om vast voedsel te eten, besloot Tiffany haar ook insecten te laten proeven, om verschillende redenen.
“Ze hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen worden gebruikt om veel duurder voedsel te vervangen”
”zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, vertelde Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.