Dankzij deze handige tips kun je ontrafelen wie jou belt met een onbekend nummer!

ano 1jpg

Wanneer je een oproep ontvangt van een onbekend nummer, is dit tegenwoordig niet ongewoon.


Veel mensen vragen zich af wie er aan de andere kant van de lijn kan zijn, vooral als hetzelfde nummer herhaaldelijk belt zonder een bericht achter te laten.


Voordat je besluit terug te bellen, kan het identificeren van de beller je veel problemen besparen, of het nu gaat om een oplichter, een opdringerige verkoper of misschien een bekende waarvan je het nummer nog niet hebt opgeslagen.


Een handige tip is om het onbekende nummer op te slaan onder een door jou gekozen naam in je telefoon.


Vervolgens kun je deze naam opzoeken in WhatsApp; soms wordt de identiteit van de beller onthuld door een profielfoto. Ook Facebook kan een nuttige tool zijn.


Indien je het nummer invoert in de zoekbalk zonder de landcode (bijvoorbeeld laat ’06’ weg voor Nederlandse nummers), kan er een profiel verschijnen. Houd er rekening mee dat niet iedereen deze zoekfunctie heeft ingeschakeld, dus dit is niet altijd effectief.

Als bovenstaande methoden geen resultaten opleveren, probeer dan eens het nummer via Google op te zoeken. Bedrijfsnummers zijn vaak eenvoudig online te vinden.

Er bestaan ook websites die dienen als moderne telefoongidsen of die specifiek waarschuwen voor verdachte nummers en mogelijke oplichters.

Als al het voorgaande niet helpt om de identiteit van de beller te achterhalen, overweeg dan om anoniem terug te bellen om te zien wie er opneemt.


Het is verstandig om het nummer direct te blokkeren als je geen antwoord krijgt of als de situatie vreemd aanvoelt om toekomstige problemen te voorkomen.


Door het toepassen van deze technieken kun je met meer zekerheid reageren op onbekende oproepen en jezelf beschermen tegen mogelijke ongewenste of schadelijke interacties.


Ga ik zeker proberen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven