Niet normaal: Bij dit Nederlandse pretpark betaal je de hoofdprijs voor een parkeerplekje!

pa 1jpg

Veel mensen in Nederland genieten van een dagje uit, vooral naar de verschillende attractieparken die het land te bieden heeft.


Helaas worden de kosten voor een dagje uit steeds hoger, niet alleen vanwege de hoge toegangsprijzen, maar ook door de toenemende parkeertarieven.


In dit artikel belichten we dit aspect van het bezoek aan attractieparken, wat voor velen een teleurstelling blijkt te zijn.


De meeste bezoekers van attractieparken komen met de auto, vaak met vrienden of familie.


Maar in 2024 is een dagje uit een behoorlijke investering geworden. Neem bijvoorbeeld De Efteling, waar de entreeprijzen variëren van €43 tot €51 per persoon.


Recentelijk zijn ook de prijzen voor eten en drinken binnen het park aanzienlijk gestegen.


Zo kost een flesje water bijna vier euro en een broodje Unox bijna zes euro.


Ondanks dat het toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen, blijft de hoge prijs een struikelblok voor velen.


Er zijn gelukkig vaak mogelijkheden om korting te krijgen op entreeprijzen door online tickets te kopen of gebruik te maken van kortingsacties.


Voor frequente bezoekers kan een abonnement een voordelige optie zijn. Maar de kosten beperken zich niet tot alleen de entreeprijzen.


Naast eventuele extra’s binnen het park, zoals ijsjes of snacks, moeten bezoekers ook rekening houden met de brandstofkosten en vooral de kosten voor het parkeren.


Onderzoek toont aan dat de parkeertarieven bij de vijf grootste parken in Nederland aanzienlijk hoog liggen. Hieronder volgt een overzicht van de parkeerkosten per park.

Duinrell €15
Efteling €12,50
Walibi €12
Toverland €10
Slagharen €10

1. Dit zou eigenlijk niet mogen, te belachelijk voor woorden!
2. Dit park staat op nummer 1. abnormaal zo duur!
3. Daar kun je bijna een entreeticket voor aanschaffen
4. Te absurd voor woorden! Gewoon niet leuk meer
5. Met het OV reizen is dan nog goedkoper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven