Beelden gelekt van mogelijke cameravrouw: Was dit het begin van incident met Joost Klein?

jkjpg

De gemoederen blijven bezig met de controverse rond Joost Klein en zijn diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö.


Speculaties heersen terwijl het onderzoek van de Zweedse politie naar het incident met een cameravrouw nog gaande is. Er kan nog weken verstrijken voordat er meer duidelijkheid komt, volgens insiders.


AVROTROS heeft aangegeven dat de cameravrouw Joost’s wens om na zijn optreden niet gefilmd te worden, negeerde.


Deze wens kwam voort uit de emotionele lading van zijn lied over zijn overleden ouders, vooral het einde.


Ondanks zijn verzoek, werd er toch gefilmd wat Joost uiteindelijk tot een gefrustreerde reactie bracht. Volgens bronnen zou hij een dreigende beweging richting de cameravrouw hebben gemaakt, wat tot zijn diskwalificatie leidde.


Sommigen zien deze actie als een reactie op uitlokking, waardoor de straf mogelijk disproportioneel lijkt.


Er wordt nu gewacht op een officiële uitspraak in deze zaak, en velen zijn benieuwd naar eventuele beelden die als bewijs zouden kunnen dienen, hoewel er nog onduidelijkheid bestaat over het bestaan van dergelijke beelden.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De exacte aanklacht tegen Joost is nog niet bekendgemaakt, omdat “een dreigende beweging” op zichzelf niet voldoende lijkt te zijn voor een diskwalificatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op Twitter zijn inmiddels beelden verschenen van een mogelijke cameravrouw die Joost stiekem zou hebben gefilmd backstage, waar het filmen verboden was.


Er wordt gesuggereerd dat ze probeerde de regels te omzeilen door te doen alsof ze iemand anders filmde, terwijl ze eigenlijk inzoomde op Joost.


De beschrijving van de video luidde: “De Nederlandse vertegenwoordiger [Joost] houdt niet van ons en vroeg om niet te filmen. Ik heb zijn wens gerespecteerd en daarom een foto genomen van onze mooie danseres!”


Dit voegt een extra dimensie toe aan de ingewikkelde situatie rondom Klein’s deelname aan het songfestival. Het is en blijft een trieste zaak.

Deze beelden laten goed zien dat ze aan het treiteren zijn!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven