Vrouw laat miljoenen na aan haar geliefde huisdieren: ‘Mijn kinderen verwaarlozen mij’

testa22 1jpg

Op het punt staan de trouwe viervoeters van een hoogbejaarde vrouw uit China een aanzienlijk vermogen te erven.

Onder haar testament, dat onlangs openbaar werd gemaakt, heeft de vrouw besloten een deel van haar fortuin achter te laten aan haar honden en katten, die haar gezelschap en troost hebben geboden op momenten dat haar eigen kinderen dat niet deden.

In haar getuigenis beweert de vrouw dat haar kinderen haar hebben verwaarloosd, vooral nu ze oud is en zich vaak niet goed voelt.

“Mijn kinderen bezoeken me niet, zelfs niet als ik ziek ben,” vertelde ze aan de Chinese media.

De erfenis die haar geliefde huisdieren zullen ontvangen bedraagt meer dan 2,5 miljoen euro.

Vanwege juridische beperkingen in China, kan de vrouw niet haar hele vermogen aan haar huisdieren nalaten, maar momenteel wordt er gezocht naar manieren om deze beperkingen te omzeilen.

Het beheer van de erfenis zal worden toevertrouwd aan een lokale dierenkliniek en Chen Kai van het Will Registration Center in Beijing heeft geadviseerd om een vertrouwenspersoon aan te stellen.

Deze aangewezen persoon zal toezicht houden op de kliniek en erop toezien dat het geld daadwerkelijk besteed wordt aan de verzorging van de dieren.

Dit is niet de eerste keer dat huisdieren een aanzienlijk bedrag erven na het overlijden van hun eigenaar.

Zo liet bijvoorbeeld Leona Helmsley, een bekende hotelmagnaat, in 2007 een bedrag van 10 miljoen dollar na aan haar Maltese hond Trouble.

Ook de Duitse herder Gunther IV kreeg een fortuin van zijn eigenaar, gravin Karlotta Liebenstein, wat hem een van ’s werelds rijkste huisdieren maakte.

Er werd zelfs een documentaire over Gunther IV gemaakt, getiteld ‘Gunther´s Millions’.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven