Pak jij in de meivakantie het vliegtuig? Hier moet je rekening mee houden op Schiphol!

schippjpg

Tijdens de komende meivakantie wordt er op Schiphol veel drukte verwacht, vooral tijdens piekuren.


Bij de paspoortcontroles door de Koninklijke Marechaussee bij aankomst kunnen reizigers vooral vertragingen verwachten.


Met de start van de vakantie volgende week op donderdag, vrijdag en zondag, voorspelt de luchthaven een toename van de drukte met 9,5 procent vergeleken met vorig jaar, wat neerkomt op ongeveer 80.000 reizigers per dag.

Volgens een beveiligingsmedewerker van Schiphol: “Het vertrek kan druk zijn, maar is beheersbaar. We verwachten echter de grootste vertragingen bij de aankomsten.”


De Marechaussee Vereniging bevestigt deze verwachting: “Lange rijen zijn onvermijdelijk.”


De vakantieperiode dient als een belangrijke test na de chaotische taferelen van 2022.


Een woordvoerder van de Marechaussee Vereniging bevestigt dat het personeelstekort en de toename van vakantiegangers aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen.


Om de wachttijden te beperken, heeft Schiphol adviezen uitgegeven, zoals het dragen van comfortabele schoenen en lichte kleding, en het beperken van handbagage.


In voorgaande jaren resulteerde een tekort aan personeel vaak in lange wachtrijen die zich soms uitstrekten tot de winkelgebieden achter de douane.


Tijdens een interne webcast benadrukt Maarten Stienen, operationeel directeur bij KLM, het belang van deze periode als voorbereiding op de zomervakantie: “We verwachten extreem drukke momenten. We raden passagiers aan om zoveel mogelijk zaken vooraf en thuis te regelen om tijd te besparen op de luchthaven,” voegt een KLM-woordvoerder toe.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven