Megarel op komst rond Meilandjes: ‘Dat ze dat toch maar schrappen’

meil 1jpg

Al jarenlang domineert de familie Meiland de Nederlandse televisie op een positieve manier.

Ondanks dat sommige kijkers beginnen te klagen over het “overdreven gegil” en het gedrag van de familieleden, blijft een grote groep mensen trouw aan hen.

Met het ene programma na het andere en een opeenvolging van miljoenen kostende woningen lijkt alles hen voor de wind te gaan.

Toch kan schijn bedriegen, aangezien een televisiecarrière plotseling kan eindigen.

Journalist Jan Dijkgraaf werkt aan een nieuw boek in samenwerking met de familie Meiland.

In het boek staat echter mogelijk controversiële informatie die wellicht geschrapt moet worden, volgens Dijkgraaf: “Het zou kunnen dat ze dat toch maar schrappen.”

De vermoedelijke kwestie draait om uitspraken over de Islam, waarvoor Erica Meiland eerder al onder vuur lag vanwege haar standpunten.

Zo heeft ze publiekelijk laten weten de denkbeelden van Geert Wilders te steunen:

“Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen.”

Ze voegde daaraan toe: “Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka.”

Ook heeft ze in het verleden drie vrouwen met hoofddoeken vergeleken met ‘pinguïns’, wat haar kritiek opleverde.

Volgens critici zou het nieuwe boek opnieuw controversieel materiaal bevatten wat mogelijk hun populariteit zou kunnen schaden.

Dijkgraaf verklaart: “Er komt één ding in waarvan Timon en ik tegen elkaar zeiden: ‘Het zou kunnen dat ze dat eruit halen omdat ze geen zin hebben in weer zoveel ophef!'”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven