Medewerkers van McDonalds laten weten dat zij deze 4 gerechten nooit zullen eten!

mcdo 1jpg

Hoewel McDonald’s vooral bekend staat om de geliefde Big Mac, biedt het een uitgebreid scala aan andere gerechten aan, waarbij iedereen zo zijn eigen voorkeuren heeft als het om fastfood gaat.

De medewerkers van McDonald’s, die de maaltijden niet alleen bereiden maar ook regelmatig zelf consumeren met personeelskorting, weten waarschijnlijk het beste welke gerechten wel of niet de moeite waard zijn.

Business Insider heeft gesproken met huidige en voormalige medewerkers om erachter te komen welke maaltijden zij liever vermijden. Hier zijn vier van de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:

De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft een lange geschiedenis. Het was in 1965 het eerste niet-hamburgergerecht dat op het menu verscheen en is sindsdien een icoon geworden, met name populair tijdens de vastentijd onder katholieken die op vrijdagen geen vlees eten.

Zelfs voormalig president Trump, die het gerecht graag bestelde en vaak twee visburgers tegelijk consumeerde, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Volgens twee medewerkers van de fastfoodketen zijn er echter gerechten die zij liever vermijden.

Volgens een bron waar Business Insider mee sprak, valt dit gerecht toch echt minder in de smaak.

Een ex-medewerker uit Virginia merkt op dat de Filet-O-Fish vooral populair is bij oudere klanten, omdat het makkelijker te kauwen is, maar hijzelf vindt de smaak niet lekker. Een andere werknemer omschreef de visburger als “tamelijk smakeloos”.

Uit Minnesota kwam het bericht dat een medewerker zelden voor de gezondere opties op het menu kiest, zoals de salades.

Hij houdt niet van de overdaad aan sla en groenten en vindt de calorieën verrassend hoog.

Bijvoorbeeld, de ‘Crispy Chicken Salad’ bevat 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ bevat er 490. Ter vergelijking, een Big Mac heeft 540 calorieën.

Twee andere medewerkers vertelden Business Insider dat ze de kipburgers vermijden, omdat deze vol zitten met boter en daardoor ongezonder zijn dan ze lijken.


Een voormalige manager van een McDonald’s-vestiging heeft aangegeven dat hij altijd de nieuwe gerechten op het menu vermijdt en de voorkeur geeft aan de basisproducten van de fastfoodketen.


Ondanks de diversiteit van het menu van McDonald’s, zijn niet alle gerechten geliefd onder het personeel. Hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes spelen een rol bij hun menukeuze.


Het is van belang te realiseren dat smaken verschillen en wat voor de een lekker is, kan voor de ander minder aantrekkelijk zijn.


1. Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!
2. Deze gerechten laten medewerkers aan zich voorbij gaan!
3. Deze populaire snacks eten zij dus gewoon niet!
4. Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!
5. Medewerkers slaan deze gerechten over!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven