Medewerkers klappen uit de school: Deze 4 gerechten van McDonalds zullen zij nooit eten!

mcdo 1jpg

Met de welbekende Big Mac staat McDonald’s bekend, maar naast deze favoriet biedt het menu een diversiteit aan gerechten. Als het op fastfood aankomt, heeft iedereen zijn eigen voorkeuren.


De medewerkers van McDonald’s kennen de gerechten waarschijnlijk het beste, aangezien ze deze niet alleen bereiden maar ook regelmatig met personeelskorting consumeren.


Om erachter te komen welke maaltijden de medewerkers liever vermijden, heeft Business Insider met zowel huidige als voormalige medewerkers gesproken. Hier zijn vier van de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:


De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft door de jaren heen een lange geschiedenis opgebouwd. Dit gerecht was in 1965 het eerste niet-hamburgergerecht op het menu en is sindsdien een icoon geworden. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, aangezien katholieken op vrijdagen geen vlees eten.


Zelfs voormalig president Trump heeft de Filet-O-Fish hoog op zijn favorietenlijst staan, waarbij hij vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Uitgesproken minder populair zijn volgens twee medewerkers van de fastfoodketen, waar Business Insider mee sprak, bepaalde gerechten.

Een voormalige medewerker uit Virginia oordeelt kritisch over de Filet-O-Fish, die hij vooral geschikt acht voor oudere klanten vanwege de eenvoudiger kauwbaarheid, maar zelf vindt hij de smaak ervan niet aantrekkelijk. Een andere medewerker kenschetst de visburger als “tamelijk smakeloos”.

Een medewerker uit Minnesota heeft laten weten dat de gezondere opties op het menu, zoals de salades, niet zijn voorkeur wegdragen.

Deze medewerker is geen liefhebber van de overvloedige hoeveelheid sla en groenten in de salades, en hekelt tevens de verrassend hoge calorieën.

Als voorbeeld, de ‘Crispy Chicken Salad’ heeft 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ heeft er 490. Ter vergelijking, een Big Mac heeft 540 calorieën.

Business Insider heeft van twee medewerkers vernomen dat zij de kipburgers vermijden vanwege hun hoge botergehalte, waardoor ze eigenlijk ongezonder zijn dan gedacht.

Een voormalige manager van McDonald’s gaf aan dat hij de nieuwe gerechten altijd links laat liggen en de voorkeur geeft aan de basisproducten van de fastfoodketen.

Hoewel McDonald’s een divers menu heeft, zijn niet alle gerechten geliefd bij het personeel. Persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes spelen een rol bij hun menukeuze.

Onthoud dat smaken verschillen, en wat de een lekker vindt, kan voor de ander minder aantrekkelijk zijn.

Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven