Heb jij een laag inkomen? Bekijk hier hoeveel extra vakantiegeld jij krijgt!

spgjpg

In mei verheugen veel Nederlanders zich traditioneel op het extra geld van het vakantiegeld.

Dit jaar zullen vooral mensen met een inkomen onder de €3.395 bruto per maand een aangename verrassing ervaren. Volgens rapporten van het ADP kunnen zij meer vakantiegeld verwachten dan voorheen.

Mensen die minder verdienen dan het modale inkomen, lijken dit jaar een royaler vakantiegeld te ontvangen.

Aan de andere kant zullen mensen met een inkomen van €3.395 bruto per maand of hoger een verlaging van hun vakantiegeld merken.

Specifiek zullen mensen met een modaal inkomen dit jaar €19 minder ontvangen dan vorig jaar. Voor degenen die drie keer het modale inkomen verdienen, zal het bedrag met maar liefst €637 dalen.

De verschuivingen vinden hun oorsprong in wijzigingen in de inkomensafhankelijke loonheffingskorting, die van invloed zijn op de hoeveelheid loonbelasting die op het vakantiegeld wordt ingehouden.

Al in 2023 meldde ADP dat vooral werknemers met een lager inkomen profiteerden van een toename in hun vakantiegeld.

Voor mensen die twee keer of tweeënhalf keer het modale inkomen verdienen, verandert het bedrag aan vakantiegeld dit jaar echter niet in vergelijking met vorig jaar.

Het is duidelijk dat de berekening van vakantiegeld een complex proces is, waarbij fiscale regels en persoonlijke financiële situaties een grote rol spelen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven