Verschrikkelijk drama op Schiphol met KLM toestel: Passagiers hebben alles gezien

klmjpg

Een man is vanmiddag om het leven gekomen op luchthaven Schiphol nadat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.

Volgens de Koninklijke Marechaussee (KMAR), was het slachtoffer mogelijk een medewerker, maar dit is nog niet bevestigd.

Het tragische incident vond plaats tijdens de pushback, het moment vlak voor het vertrek van het vliegtuig.

Helaas heeft de persoon de confrontatie met de draaiende motor niet overleefd. Schiphol heeft laten weten dat zich vandaag een vreselijk incident heeft voorgedaan waarbij een persoon in contact kwam met een vliegtuigmotor.

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Volgens een medewerker van het vliegtuig zou iemand ‘in de motor zijn gesprongen’ net nadat de veiligheidsinstructies waren gegeven.

Beelden tonen dat het incident plaatsvond bij een vliegtuig van KLM, gepaard gaande met een ‘hels kabaal’ en zichtbare rook.

Passagiers waren getuige van het incident terwijl ze aan boord van het vliegtuig waren. Ze zijn veilig geëvacueerd en opgevangen.

Na het incident zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid een uitgebreid onderzoek starten. Het is nog onbekend om welke vlucht het gaat en hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) meldt dat ondanks de ernst van het incident, er geen vertragingen zijn geweest voor andere vluchten.

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven