Zweedse politie verwacht dat Joost Klein vervolgd wordt: ‘De prognose is goed’

joost 1 1jpg

Er zijn sterke aanwijzingen vanuit de Zweedse politie dat Joost Klein (26) zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie van Zweden.

Dit komt voort uit een onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waarbij Klein betrokken zou zijn geweest bij een confrontatie met een cameravrouw.

Hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö, Emil Andersson, heeft aan de Zweedse omroep SVT meegedeeld dat de kans op vervolging groot is.

“De prognose is goed en we verwachten waarschijnlijk een vervolging,” aldus Andersson. Een woordvoerder van de Zweedse politie heeft dit echter niet bevestigd tegenover het ANP.

Het dossier zal naar verwachting begin juni worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Andersson legt uit dat de zaak van Klein normaal gesproken zes tot acht weken in beslag neemt. Echter, door sterk bewijsmateriaal en de minder ernstige aard van het misdrijf, wordt er nu een versnelde juridische procedure toegepast.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft nu reeds een voorlopige datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak, terwijl het management van Joost Klein onbereikbaar was voor commentaar.


De klacht tegen Klein ontstond na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte omdat ze hem filmde, tegen de afspraken in.


Na het politieonderzoek heeft de organisator van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), besloten Klein te diskwalificeren voor de finale. Tot op heden heeft Klein nog niet inhoudelijk gereageerd op de situatie.


Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven