Joost Klein heeft niets te klagen: Dit megabedrag moet je betalen voor een optreden van uur!

joost 1 1jpg

In het nieuws is Joost Klein dominant na zijn omstreden diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. Wat is de prijs voor een uur optreden van Joost Klein?


Dit jaar zou Joost Klein Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”


Volgens de bookmakers was hij een van de favorieten voor de eindzege. Dit werd duidelijk tijdens de tweede halve finale, waar hij zijn nummer voor het eerst live uitvoerde voor het grote publiek.


De hele zaal in het Zweedse Malmö was dolenthousiast en Klein kwalificeerde zich zonder problemen voor de finale. Helaas kwam het niet zo ver en werd een dag later aangekondigd dat Klein gediskwalificeerd was.


Ondanks dat de diskwalificatie natuurlijk teleurstellend is, hebben de bijwerkingen positieve gevolgen voor de 26-jarige Fries.


Binnen een dag groeide het volgersaantal van hem op Instagram van 600.000 naar bijna 2 miljoen, terwijl zijn nummer “Europapa” een internationale hit werd. Zijn gage heeft ook geprofiteerd van de rel.


Voor een uur optreden vraagt de zanger welk bedrag? Voordat hij deelnam aan het Songfestival, had Klein al een grote, voornamelijk jonge doelgroep bereikt.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Voor een optreden van 45 minuten tot een uur rekent Klein minimaal € 50.000, waardoor hij een van de duurste artiesten van Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit bedrag is veel hoger dan de gages van Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker en zelfs meer dan Suzan & Freek.


1. Hij doet het beter dan de meest gewilde artiesten van ons landje!
2. Wat een bedrag, ik schrik ervan!
3. Die gozer hoeft zich nergens zorgen over te maken!
4. Dat bedrag gaat alleen nog maar hoger worden!
5. Sneller kun je het niet verdienen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven