Joost Klein verbreekt eindelijk de stilte: ‘Je kunt me niet klein krijgen’

WhatsApp Image 2024 05 20 at 132612jpg

Zondagavond gaf Joost Klein zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Op het Freshtival in Enschede stond hij vanaf 20.45 uur een uur lang op het podium en bedankte het publiek “voor jullie liefde.”

Met een verkorte hardstyle remix van zijn Songfestivallied “Europapa” opende Klein zijn optreden. “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal,” riep hij uit aan het begin van de show.

Tijdens de show zweeg Klein over zijn diskwalificatie. “Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon,” vermeldde hij aan het einde van zijn optreden.

“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.” Klein gaf aan overweldigd te zijn door de enthousiaste menigte.

Hij nam een moment van stilte terwijl het publiek juichte, klapte en floot. “Bedankt voor jullie liefde,” zei hij tegen zijn fans. “We hebben meer liefde nodig.”

In zijn sociale media brak Klein tijdens het optreden ook de stilte. Op Instagram deelde hij in zijn story de woorden “Love always wins” (liefde overwint altijd) met een blauw hartje.

Hoewel hij herhaaldelijk een korte remixversie van “Europapa” liet horen, zong hij niet het complete nummer.

Tijdens zijn optreden bracht hij nummers zoals “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek” ten gehore, en introduceerde bovendien drie nieuwe nummers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Voorafgaand aan zijn show was de tent waar Klein optrad al zo’n 45 minuten helemaal vol. Hekken en beveiligers sloten het gebied rond het podium af, aldus onze verslaggever ter plaatse.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Terwijl het festival in totaal zo’n 30.000 bezoekers trok, konden ongeveer achtduizend mensen bij het podium staan.

Om de drukte te beheersen, werden hekken rond 21.00 uur gesloten. Deze hekken werden geplaatst vlak naast de tent. Ook hield de organisatie met drones vanuit de lucht de drukte in de gaten.

1. Eindelijk doorbreekt hij de stilte, werd tijd.
2. Joost heeft uiteindelijk toch meer gezegd dan verwacht.
3. Dit zei hij aan het begin en aan het eind van zijn optreden:
4. Zijn diskwalificatie heeft hem nu al veel opgeleverd!
5. Joost lacht het hardst van allemaal!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven