Joost Klein casht uitstekend: Dit megabedrag moet je betalen voor een optreden van uur!

joost 1 1jpg

Na zijn omstreden diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival staat Joost Klein in de schijnwerpers. Wat is de prijs voor een uur durend optreden van Joost Klein?

Joost Klein zou dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”

Voorafgaand aan het festival werd hij getipt als een van de favorieten om te winnen. Dit werd bevestigd tijdens zijn live optreden in de tweede halve finale.

Met een enthousiaste reactie van het publiek in Malmö, Zweden, kwalificeerde Joost Klein zich soepel voor de finale. Helaas werd hij echter de volgende dag gediskwalificeerd.

Ondanks de teleurstelling van de diskwalificatie heeft deze gebeurtenis positieve gevolgen gehad voor de 26-jarige Joost Klein.


Binnen een dag groeide zijn volgersaantal op Instagram van 600.000 naar bijna 2 miljoen. Het nummer “Europapa” werd ook een internationale hit. De rel heeft eveneens zijn gage ten goede gekomen.


Wat is het tarief van de zanger voor een uur durend optreden? Voor zijn deelname aan het Songfestival had Klein al een aanzienlijk, voornamelijk jong publiek.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Voor een optreden van 45 minuten tot een uur rekent Klein minimaal € 50.000, waardoor hij een van de duurste artiesten in Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit is veel meer dan de gages van Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker en zelfs meer dan Suzan & Freek.


Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven