Informatie gezocht: 75-jarige man in rolstoel uit Breda is zaterdagmiddag met geweld beroofd

oudje 1jpg

Er heeft op een rustige zaterdagmiddag in Breda een brute beroving plaatsgevonden waarbij een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer was.

Op de Langendijk werd de man benaderd door een jongeman met een vraag over de tijd bij het Dr. Struykenplein.

Na een kort gesprek gingen ze ieder hun eigen weg, althans dat leek zo.

Plotseling werden de twee gouden kettingen van de oudere man met geweld van zijn nek gerukt door twee handen die hem omklemden.

De dader, een jongeman, nam de benen en rende weg in de richting van de Jacob Catsingel.

Tijdens het incident, toen de man onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag, raakte hij erg geschrokken. Er zijn door de aanval striemen op zijn nek achtergebleven, meldt de politie.

Er wordt gesproken over een mogelijke dader, een jonge man van ongeveer 17 à 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.

Hij droeg een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt ten tijde van de beroving. Lokale autoriteiten doen een beroep op iedereen met informatie om zich te melden, om zo snel mogelijk de dader op te sporen en gerechtigheid te brengen voor het slachtoffer.

Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven