Genadeklap voor John van den Heuvel: ‘toch wel een kleine tegenvaller’

WhatsApp Image 2024 06 28 at 082523 5jpg

In zijn televisiecarrière maakt misdaadjournalist John van den Heuvel een tumultueuze periode door.

Zijn bekende programma ‘Ontvoerd’ was lange tijd een vaste waarde op RTL 4, maar is onlangs verhuisd naar het kleinere RTL 5.

Deze verandering heeft veel opschudding veroorzaakt in de mediawereld. Tina Nijkamp, televisie-expert, bespreekt de situatie in haar laatste aflevering van ‘Tina’s TV Update’.

“Het scoort te weinig,” verklaart ze de reden achter deze verandering en voegt eraan toe: “Ja, dat is toch wel een kleine tegenvaller denk ik voor John.”

”Want het grotere RTL 4 zorgt toch eigenlijk meestal wel voor meer kijkers en hoe komt dat nou op RTL 5 terecht?”


In het vorige seizoen moest Van den Heuvel omgaan met teleurstellende kijkcijfers en deze verhuizing zal zeker een tegenslag voor hem zijn.


“Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde toch wel heel matig. Lineair zeker niet een miljoen kijkers en het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal,” legt Nijkamp uit.


Met de nieuwe uitzenddag op maandag bij RTL 5, bestaat er misschien een betere kans voor John om zijn publiek weer op te bouwen, los van sportwedstrijden.


Maar de vraag blijft of een terugkeer naar het grotere RTL 4 nog op de kaarten staat voor Van den Heuvel.


Nijkamp uit zijn scepsis over de veranderingen in televisie: “Je ziet dat RTL 5 steeds meer de rol van het oude SBS 6 op zich neemt met rauwere programma’s.”


De verandering naar RTL 5, waar ook andere intense shows zoals ‘Five Days Inside’ te zien zijn, duidt op een trend waarin RTL 4 zich meer richt op licht amusement en datingshows.


1. Dit heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt in de mediawereld.
2. John gaat door een turbulente tijd.
3. Voor John is dit toch wel ontzettend balen…
4. Dit moet toch wel een enorme tegenslag zijn…
5. Ontzettend jammer voor hem

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven