Uitbaters vullen hun kassa goed: 10 euro voor een stoel op het terras in het zonnetje!

te 1jpg

Er is ophef in Sevilla, Spanje, over een nieuw beleid van een lokaal restaurant waarbij 10 euro wordt gevraagd voor stoelen in de zon. Stoelen in de schaduw blijven gratis beschikbaar.


Uit beoordelingen op Olivepress blijkt dat dit restaurant niet het enige is dat extra kosten in rekening brengt voor ‘premium zitplaatsen’ in de zon. Steeds meer mensen uiten online hun ongenoegen over deze toeslag.


Een teleurgestelde toerist deelt dat zij 10 euro moest betalen om in de zon te zitten. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het terras in de zon gewoon leeg was.”


Een plaatselijke bewoner noemt de extra kosten ‘bizar’ en vreest dat het toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos houden we van onze stad.”


”We beschouwen deze situatie als een gebrek aan respect richting toeristen die hierheen komen om geld uit te geven.” Ook andere stadsgenoten uiten hun boosheid.


“Als ze me 10 euro in rekening brengen voor een stoel, neem ik de hele tafel mee naar huis,” grapte een ander.

Als inwoner van Sevilla zou je kunnen merken dat er een online discussie groeit. Het is namelijk zo dat sommige restaurants tegen betaling van 10 euro per stoel zonnige plekken reserveren, wat tot vragen en eisen van inwoners leidt.

Voor bezoekers van Sevilla is het raadzaam om van tevoren te controleren welke restaurants deze extra kosten in rekening brengen, aangezien het onduidelijk is hoeveel restaurants momenteel deze toeslag hanteren.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis
3. Zo’n terras sla ik wel over
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven