Glennis Grace op jouw feestje: Dit betaal je voor een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Oorspronkelijk geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft Glennis Grace zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.


Breedschalerig bekend om haar tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door niemand minder dan Audrey Hepburn en indruk maakte op Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op haar zestiende was Glennis te zien in de Soundmixshow, waar ze Whitney Houston’s “One moment in time” zong en als winnares werd gekroond.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 won Glennis het Nationaal Songfestival met het nummer “My impossible dream”, waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging was na haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

In november 2008 brak ze door met “Als Je Slaapt”, wat haar nationale bekendheid opleverde toen Wendy van Dijk, tijdens het programma „Life & Cooking”, emotioneel werd door haar optreden.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit betekende een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen enkele andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: 'Mensen zijn weer positief'

In 2011 werd Glennis Grace erkend als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra, wat het resultaat was van de verrassende verandering die ze had ondergaan.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: 'Mensen zijn weer positief'

Niet alleen won ze het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met haar nummer “Habanera”, maar na voltooiing van een vijfjarige opleiding aan het conservatorium werd ze ook geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: 'Mensen zijn weer positief'

Op 20 mei 2011 lanceerde ze het met platina bekroonde album “One Night Only”, dat werd opgenomen tijdens haar debuut soloconcert. Bovendien was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis Grace wilt boeken voor een evenement, moet je rekening houden met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven