Glennis Grace op jouw feestje is mogelijk: Dit betaal je voor een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Glennis Grace, die geboren is als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft haar naam stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.


Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid heeft Glennis zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid heeft verworven.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon vroeg; toen ze 11 jaar oud was trad ze al op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd voorgesteld door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Julio Iglesias was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd schitterde Glennis Grace met haar vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time” en won ze de show.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 won Glennis Grace het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream” en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing bracht Glennis haar Nederlandstalige album uit, wat een nieuwe uitdaging was na haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam in november 2008 met “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid kreeg nadat Wendy van Dijk emotioneel werd door haar uitvoering tijdens het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Haar carrière kreeg een nieuwe wending met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit was een keerpunt, want in 2011 werd Glennis Grace bekroond als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze behaalde succes met het winnen van het tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en werd na haar conservatoriumstudie van vijf jaar geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Ze schitterde ook in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis wilt boeken voor een evenement, weet dan dat haar starttarief voor een optreden van dertig minuten 8500 euro is.

Toch lekker verdienen in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven