Fotoshoot eindigt in drama: Stiefmoeder wil bonusdochter niet op gezinsfoto!

ps 1jpg

Tijdens een ogenschijnlijk rustige fotoshoot ontstond er een heftige familieruzie. Een vader deelde zijn verbijstering en verdriet nadat zijn nieuwe echtgenote van plan was om zijn dochter uit een eerdere relatie niet op te nemen in een gezinsfoto.


Haar actie werd door hem beschreven als “gemeen en pijnlijk”, waardoor hij ging twijfelen aan de toekomst van hun relatie.


De nieuwe stiefmoeder opperde om het gezin te fotograferen zonder zijn oudste kind. Deze suggestie, gedaan in het bijzijn van het kind, liet diepe wonden achter.


Tijdens de fotoshoot werden diverse combinaties van gezinsleden vastgelegd.


“We begonnen met foto’s van ons vijven, vervolgens van mijn vrouw en onze twee kinderen, toen een paar van mij met al mijn drie kinderen, en ook enkele van alleen onze twee kinderen en alle drie de kinderen samen,” legde de man uit.


Alles verliep soepel, totdat zijn vrouw plotseling voorstelde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ — zonder zijn oudste kind.

In verbijstering was de man over het voorstel en ongemakkelijk bij het idee zijn oudste kind uit te sluiten.

“Ik vond het niet eerlijk om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben,” vertelt hij. Zijn weigering om mee te gaan in het plan van zijn vrouw zorgde voor wrijving; zij voelde zich gekwetst door zijn besluit.

“Mijn vrouw zegt dat ik haar echt pijn heb gedaan, maar ik wilde geen familiefoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind.”

Toen de man zijn dilemma deelde op een online forum, kreeg hij veel steun van de lezers. Een reactie van iemand uit een vergelijkbaar samengesteld gezin luidde:

“Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten.”


“Een ander deelde een persoonlijk verhaal over hoe zij zich buitengesloten voelde door haar stiefmoeder, die vergelijkbare opmerkingen maakte tijdens haar zwangerschap.”


“Deze situatie laat zien hoe complex familiedynamiek kan zijn in samengestelde gezinnen en benadrukt het belang van inclusiviteit en communicatie binnen het gezin.”


“Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven